Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Απέναντι στην «ελίτ» της Ευρώπης


   Κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους και εργαζομένους των 
υπηρεσιών Υγείας στην Κατερίνη
«Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει την εξουσία στο λαό», σύμφωνα με τον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μαντά, που μαζί με τον συνάδελφό του, βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Ξανθο παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Τα νέα πολιτικά της γραφεία εγκαινίασε το βράδυ της Τετάρτης στην Κατερίνη η τοπική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία των βουλευτών Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού και Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου καθώς και δεκάδων φίλων του κόμματος. Χθες Πέμπτη κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Ανδρέα Ξάνθο και Χρήστο Μαντά και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Παναγιώτη Παντέλη, επισκέφθηκε υπηρεσίες υγείας του νομού και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.



Όπως τόνισαν τα στελέχη του κόμματος οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των εξορμήσεων του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα υγείας. Τα στελέχη του κόμματος πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με το Δ.Σ των εργαζομένων του νοσοκομείου Κατερίνης, το Δ.Σ των εργαζομένων στο ΨΝΠΟ, με τον προϊστάμενο της Μέριμνας Παιδιού, τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς και με το Δ.Σ του συλλόγου ΑμεΑ.

«Πρόκειται για μία περιοδεία επαφής με την κοινωνία» ανέφερε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Ρεθύμνου Α. Ξάνθος επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα δημόσιας περίθαλψης όπου υπάρχει μία γενικευμένη αίσθηση αδιεξόδου. Όπως τόνισε ειδικά στον τομέα της υγείας με τα δραστικά μέτρα των περικοπών στις δαπάνες και στους μισθούς των εργαζομένων αλλά και με τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται η υγεία έχει γίνει είδος πολυτελείας. «Οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι και ανασφαλείς μπροστά στο φάσμα της αρρώστιας» ανέφερε κάνοντας λόγο για εικόνα βαρβαρότητας η οποία δεν ταιριάζει σε μία χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή. Ενάντια στη σκληρότητα αυτή, όπως τόνισε ο βουλευτής Ρεθύμνου, η κοινωνία θα πρέπει να προβάλλει σθεναρό μέτωπο αντίστασης.

Επιπλέον ο κ. Ξάνθος αναφέρθηκε στην ανάγκη να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαθέτει ένα σχέδιο πολιτικής διεξόδου και ανατροπής σε όλα τα επίπεδα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή στηρίζεται στον κόσμο ξέρει με ποιους είναι και με ποιους πρέπει να τα βάλει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα των κονδυλίων που προορίζονται για τη ψυχική υγεία και τόνισε τον προβληματισμό που υπάρχει από την πλευρά των εργαζομένων σχετικά με την τύχη των δομών ψυχικής υγείας σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί το αίτημα για δημιουργία ξεχωριστού οργανισμού.

Στην Κατερίνη ως τόπο αναφοράς πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το «Χωρίς Μεσάζοντες» αναφέρθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς κάνοντας λόγο για πρωτοβουλίες που σημάδεψαν την Κατερίνη. Επίσης αναφέρθηκε στην πολιτική που εφαρμόζεται επισημαίνοντας στην τοποθέτησή του την καταστροφή που σχεδίασαν και εκτελούν με χειρουργική ακρίβεια οι της ελίτ της Ευρώπης. «Απέναντι στην ελίτ της Ευρώπης χρειαζόμαστε ένα μέτωπο των λαών και των εργαζομένων της Ευρώπης», όπως είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Αριστερά και στη χώρα και στην Ευρώπη έχει εναλλακτικό σχέδιο. «Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν» τόνισε. Όπως είπε, με τον ίδιο τρόπο- σ’ ένα νόμο- που εφαρμόζεται το μνημόνιο, με τον ίδιο τρόπο θα το καταργήσουμε. Αναφερόμενος στις δομές της Ψυχικής Υγείας στην Πιερία, έκανε λόγο για ένα δίκτυο πρότυπο που θα πρέπει να στηριχθεί με όλες μας τις δυνάμεις. «Τέτοια δίκτυα θα πρέπει να διατηρηθούν και να δημιουργηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Τέλος τόνισε ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει την εξουσία στο λαό «ώστε να οδηγηθούμε σε ένα αντιμνημονιακό ξέφωτο».

Για κίνδυνο υπολειτουργίας του νοσοκομείου Κατερίνης και υποβάθμισης των δομών έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Παναγιώτης Παντέλης σημειώνοντας ότι στόχος της ασκούμενης πολιτικής είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Εξάλλου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ειδική αναφορά στη λειτουργία της Μέριμνας Παιδιού. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς υπάρχει ένα κλίμα αποδοχής των ατόμων αυτών από την κοινωνία που τους έχει ενσωματώσει πλήρως δημιουργώντας ένας κλίμα αλληλεγγύης.
http://www.eptanews.gr