Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Νέος πονοκέφαλος για τη ΔΗΜΑΡ η επαναγορά ομολόγων


   Προβληματισμός επικρατεί στη Δημοκρατική Αριστερά για το ενδεχόμενο συμμετοχής των
    ασφαλιστικών ταμείων στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα ότι εναπόκειται στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι στο πρόγραμμα.
Η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζεται αντίθετη στο ενδεχόμενο αυτό, διαμηνύοντας πως σε περίπτωση που το οικονομικό επιτελείο και η κυβέρνηση εμπλέξουν στο πρόγραμμα τα ασφαλιστικά ταμεία, η στάση της θα είναι ξεκάθαρα αρνητική.

Όπως σημειώνει, η συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα επιδεινώσει το πρόβλημα βιωσιμότητας τους και θα αυξήσει την ανάγκη ενίσχυσης τους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον, η ενδεχόμενη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων και οι συνεπαγόμενες απώλειες στα αποθεματικά τους, εκτιμάται ότι θα πλήξει και το πολιτικό προφίλ του κόμματος ως κυβερνώσας αριστεράς.

Για αυτό άλλωστε το λόγο η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει ότι ναι μεν στηρίζει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης αλλά και ότι θα εκφράζει τις διαφωνίες της με απώτερο στόχο τη δημιουργία και την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα στοχεύει στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.
tvxs