Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Marc: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση, ενώ απογοητευτικά συνεχίζουν να είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έρχεται πέμπτο κόμμα. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά και να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 23-26 Νοεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 12,4% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,7%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,4% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31,7%.


Ως προς τη δημοτικότητα, προβάδισμα διατηρεί ο Φώτης Κουβέλης (47,3%) και ακολουθούν ο πρωθυπουργός, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Αλέκα Παπαρήγα. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πρόωρες εκλογές ζητεί μόλις το 29,1% έναντι ποσοστού 64,5% που επιθυμεί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της.

Στην ερώτηση «Πότε ελπίζετε να φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης», το 20,3% εκτιμά σε μία πενταετία το 15.9% απαντά το 2020 και το 24,8% εμφανίζεται ακόμα πιο απασιόδοξο λέγοντας «πολύ αργότερα».

Ποσοστό 76,7% πιστεύει ότι η φοροδιαφυγή δεν έχει μειωθεί επειδή δεν υπάρχει πολιτική βούληση και μόλις το 16,7% θεωρεί ότι είναι δύσκολη η αντιμετώπισή της.

Σχεδόν τα μισά νοικοκυριά δηλώνουν ότι έχουν ένα άνεργο μέλος στην οικογένειά τους (47,6%) ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (77,4%) απαντά ότι μειώθηκε ο μισθός την περίοδο της κρίσης.

Τέλος, το 60,2% πιστεύει ότι είναι πολύ/αρκετά πιθανό να χάσει τη δουλειά του μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
tvxs