Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μας πήρανε χαμπάρι. Με αφορμή την πρόταση Κωνσταντόπουλου


Χρειάζεται τη βοήθειά μας!
Τον βουλευτή Πιερίας Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, αφανή και, ίσως γι’ αυτό ακριβώς, αμετακίνητο υφυπουργό Υγείας επί Νέας Διακυβερνήσεως (2004 - 2009), τον γνωρίσαμε για το έργο του, το οποίο συνοψίζεται στον πολυσυζητημένο διορισμό της hot Τότας «μου αρέσουν οι άντρες με πείρα γιατί ξέρουν τι θέλουν» Χατζοπούλου ως προέδρου του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός. Τον χάσαμε από τη Βουλή το 2009, διότι ο αχάριστος λαός της Πιερίας τον μαύρισε, επανήλθε όμως με τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Επανήλθε. Ομως, αλίμονο, δεν είναι πια ο ίδιος άνθρωπος...



Την περασμένη Πέμπτη, προπαραμονή της Αγίας Αικατερίνης, ο Γιώργος απηύθυνε προς τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Κατερίνης την παρακάτω επιστολή, στην οποία νομίζω ότι αποτυπώνεται η έκρυθμη και ολίγον ασυνάρτητη κατάσταση του πνεύματός του:

«Με την ευκαιρία της εορτής της πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, στην οποία θα βρίσκεται πνευματικά ανάμεσά μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αγαθόνικος που είχε τον διακαή πόθο της μετονομασίας της πόλης μας σε Αγία Αικατερίνη, θα ήθελα η επιθυμία του να απασχολήσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του μέσα από δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα ενισχύσει το γόητρο της πόλης μας, τη θρησκευτική και πνευματική της δυναμική, καθιστώντας την παγκόσμιο πολιτισμικό κέντρο. Κυρίες και κύριοι, μια τέτοια απόφαση θα συνέβαλλε όχι μόνο στην ανάπτυξη της πόλης μας, αλλά θα ήταν και μια ελάχιστη ανταπόδοση αγάπης και πνοής ζωής στο πρόσωπο του Αγίου Δεσπότη μας, ο οποίος επί 27 συναπτά έτη προσέφερε μόνο αγάπη σε κάθε πολίτη της Πιερίας. Παρακαλώ επ’ ευκαιρία της μεθαυριανής γιορτής της πόλης μας, δεχθείτε την εικόνα της Αγ. Αικατερίνης που λατρεύεται στο Κεμπέκ του Καναδά από τους Ινδιάνους της περιοχής, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της πίστης μας όπου γης».

Ανακεφαλαιώνω: πρώτον, ο μητροπολίτης θα είναι ανάμεσά τους «πνευματικά»· δεύτερον, η Κατερίνη να μετονομασθεί Αγία Αικατερίνη· τρίτον, η μετονομασία θα την καταστήσει «παγκόσμιο πολιτισμικό κέντρο»· τέταρτον, παρακαλεί να δεχθούν την Αγία Αικατερίνη των Ινδιάνων του Κεμπέκ. Το πέμπτο είναι δική μου προσθήκη και προκύπτει ευκόλως από τα προηγούμενα: ο συμπαθής βουλευτής μάλλον χρειάζεται μερικές εβδομάδες ξεκούραση σε κάποιο ησυχαστήριο-σανατόριο των Βαυαρικών Αλπεων, επιλεγμένο με προσοχή, ώστε να τύχει της φροντίδας επιστημόνων ειδικών για άτομα που παρουσιάζουν τα δικά του συμπτώματα.
Tου Στεφανου Κασιματη.  Από την Καθημερινή