Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Αποδείξαμε ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλοι δρόμοι για την Αριστερά

ΕΛΕΟΝΟΡΑ ΦΟΡΕΝΖΑ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΣΥΡΙΖΑ ΙΤΑΛΙΑΣ»
Εκλογική έκπληξη θεωρήθηκε στην Ιταλία η επιτυχία που σημείωσε η «Λίστα Τσίπρα», το 
ψηφοδέλτιο της οποίας εξέλεξε τρεις ευρωβουλευτές. Το κόμμα με τον τίτλο «Η Αλλη Ευρώπη 
με τον Τσίπρα» κατάφερε αρχικά να συγκεντρώσει 230 χιλιάδες υπογραφές για τη συμμετοχή του στις εκλογές αλλά και να ξεπεράσει το όριο του 4% για την είσοδό του στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το «ψηφοδέλτιο Τσίπρα» πήρε ποσοστό 4,03% καθώς το επέλεξαν 1.108.000 ιταλοί 
ψηφοφόροι. Σε ορισμένες πόλεις μάλιστα συγκέντρωσε σημαντικό ποσοστό όπως στη 
Φλωρεντία με 8,91%, Μπολόνια 8,89% και γύρω στο 6% σε Ρώμη, Τορίνο, Μιλάνο, Μπάρι, Βενετία.Οι «τρεις σωματοφύλακες» από την Ιταλία στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο δημοσιογράφος της «Ρεμπούπλικα» Κούρτιο Μαλτέζε, ο κ. Μάρκο Φούφαρο, πολιτικό στέλεχος του κόμματος Sinistra Ecologia Liberta και η Ελεονόρα Φορένζα ερευνήτρια στον τομέα Ιστορίας Πολιτικής Σκέψης, ηγετικό στέλεχος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

«Είχαμε ένα εξαιρετικά καλό εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί καταφέραμε να περάσουμε το αντιδημοκρατικό όριο του 4% και τη σκληρή λογοκρισία που είχαμε από τα μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης. "Η Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα" απέδειξε ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλοι δρόμοι για την Αριστερά και τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο» μας λέει η κ. Φορένζα λίγες ημέρες μετά την εκλογή της.

«Η Αλλη Ευρώπη» έκανε μια ηρωική προσπάθεια με αυτοχρηματοδοτούμενη προεκλογική εκστρατεία. Προσωπικά ξόδεψα 1.000 ευρώ από τα προσωπικά μου χρήματα, άλλα 500 ευρώ που μου έδωσε η μητέρα μου και 500 ευρώ που μου έδωσε η Κομμουνιστική Επανίδρυση, όσα ξοδεύει ένας υποψήφιος της Δεξιάς ή του Δημοκρατικού Κόμματος τα ξοδεύει σε ένα απόγευμα».

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό πολίτη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που ο ΣΥΡΙΖΑ μας στήριξε ηθικά με το κύρος των αγώνων του εναντίον της λιτότητας και όλων αυτών που κατέστρεψαν τη χώρα σας και καταστρέφουν τις ζωές μας στην Ιταλία και την Ευρώπη».

Γιώργος Αποστολίδης
gapostolidis@pegasus.gr