Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Α. Τσίπρας: "Ζητάμε ψήφο για την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ


 
"Το δίλλημα της κάλπης θα είναι ένα και μοναδικό: Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και Νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς." δήλωσε ο Α. Τσίπρας από την Καλαμάτα.

"Στις 6 Μαΐου ο λαός μας θα μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του σε χρήσιμη ψήφο ανατροπής και ανασυγκρότησης." τόνισε και προσέθεσε "Θα δώσει την απάντηση της αξιοπρέπειας και της ελπίδας στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτής της αναμέτρησης: Μνημόνιο ή Αριστερά. Μνημονιακή Συγκυβέρνηση ή Νέος Συνασπισμός Εξουσίας."

"Δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας. Ζητάμε ψήφο για την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.  Για το ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και συγκεκριμένο εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που έχουμε καταθέσει στην κοινωνία και που, μέρα με τη μέρα, γίνεται κτήμα του λαού." τόνισε.

"Εμείς δε σας υποσχόμαστε ότι έχουμε μαγικές λύσεις ούτε ότι ο δρόμος που θα βαδίσουμε μαζί θα είναι εύκολος. Υποσχόμαστε όμως ότι θα είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας." ανέφερε.

Τρία σημεία έθεσε ο Α. Τσίπρας για την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο σημείο είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου.  Το δεύτερο σημείο είναι το Μορατόριουμ πληρωμών. Το τρίτο σημείο είναι  η Αναδιανομή του πλούτου.

"Να πληρώσουν οι πλούσιοι. Η εγχώρια διαπλοκή που χρύσωσε τον καιρό του εκσυγχρονισμού και της υποτιθέμενης «νέας διακυβέρνησης» Φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου και του κεφαλαίου. Στα καράβια τους, στις βίλες τους στις οφ σορ εταιρείες τους στις καταθέσεις τους." τόνισε.