Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ψήφο εξουσίας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ



Τους εννέα βασικούς πυλώνες της πρότασης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς παρουσίασε  ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέξης Τσίπρας και ζητώντας από τους πολίτες ψήφο εξουσίας.





Ο κ.Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ καθώς και την πολιτική των μνημονίων.
«Καταθέτουμε στον ελληνικό λαό ένα πλήρες και ειλικρινές πρόγραμμα, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, και ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, όχι για να καταγγείλουμε, όπως με μεγάλη επάρκεια κάναμε μέχρι σήμερα, αλλά για να προσπαθήσουμε να ανοικοδομήσουμε μια οικονομία και μια κοινωνία στέρεη, πάνω στα ερείπια τα κοινωνικά που άφησαν τα δυο κόμματα εξουσίας, τα 37 χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα».
Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:
- Στήριξη του εισοδήματος, χτύπημα της ακρίβειας, ρύθμιση και διαγραφή χρεών.
- Να καταπολεμηθεί η φτώχεια να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση, να ενισχυθεί η κοινωνική ανάπτυξη.
- Παραγωγική ανασυγκρότηση κλαδικά προγράμματα και πολιτικές, άμεσες, τόνωσης της απασχόλησης.
- Αναδιάρθρωση εκ βάθρων των δημοσίων υπηρεσιών και εισαγωγή ενός νέου μοντέλου δημόσιας και συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας.
- Στήριξη της αλληλέγγυας οικονομίας.
- Πάγωμα των πληρωμών των εξοπλισμών, αναπροσανατολισμός του ΕΣΠΑ, αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.
- Ανακατανομή των βαρών, αναδιανομή υπέρ των αδυνάτων, του κοινωνικού κράτους του μέλλοντος.
- Στο ένατο σημείο της πρότασης του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, εξισορρόπηση των φορολογικών βαρών και προτείνει την εφαρμογή ενός μακροχρονίου σχεδίου αλλαγών στο κράτος την οικονομία και την κοινωνία.
«Διεκδικούμε το πάγωμα των χρεών και την αναστολή των πληρωμών όσο η οικονομία βρίσκεται μέσα σε έναν φαύλο κύκλο. Μέχρι τότε κανένα ευρώ δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, διότι οι ανθρώπινες ανάγκες είναι πάνω από το χρέος», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.