Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Συνέχεια στην κόντρα Tσίπρα-MEGA


Η άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να «φιλοξενηθεί» από το MEGA και η έκταση που πήρε το ζήτημα έχουν δημιουργήσει δυσφορία στο «Μεγάλο» Κανάλι

Δυσφορία έχουν δημιουργήσει στο «Μεγάλο» Κανάλι η άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να «φιλοξενηθεί» από το MEGA μέσα στην προεκλογική περίοδο και η έκταση που πήρε το όλο ζήτημα. Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε βάρος της, η διεύθυνση του σταθμού διαρρέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2011, πριν από 10 μήνες, και όχι πριν από ενάμιση χρόνο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δεκάμηνο που μεσολάβησε -υποστηρίζουν οι ίδιοι- δεν προσκλήθηκαν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί (Βενιζέλος Σαμαράς, Παπαρήγα), ούτε στα δελτία ούτε στις εκπομπές του σταθμού.

Σύμφωνα με το Μega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται
 γιατί δεν έχει προκληθεί ο ίδιος στο στούντιο του σταθμού, και όχι επειδή το κανάλι δεν μεταδίδει δηλώσεις του ή δεν καλύπτει την πολιτική δράση του κόμματος.

Το επιχείρημα περί ίσης μεταχείρισης των πολιτικών αρχηγών είναι βεβαίως έωλο. Βενιζέλος και Σαμαράς δεν φιλοξενούνται στο Mega, γιατί ...δεν χρειάζεται,  αφ΄ ης στιγμής «εκπροσωπούνται» ατύπως διά των Πρετεντέρη, Τρέμη, Καψή και Τσίμα. Είναι ακριβώς η λειτουργία του σταθμού ως  πρες-ρουμ που προκάλεσε επανειλημμένα τις αντιδράσεις τηλεθεατών και έριξε το Mega στην τρίτη θέση - αναγκάζοντάς το κανάλι να προσκαλέσει τον Τσίπρα για ένα τέταρτο χάριν ...πλουραλισμού.

Σε ό,τι αφορά τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, αυτή δεν είναι «κομμένη»: αφ΄ ενός είναι η ίδια που δεν πηγαίνει στο σταθμό με επιλογή της, αφ΄ ετέρου η παρουσία της δεν θα ενοχλούσε τους επιτελείς του σταθμού, στο βαθμό που το ΚΚΕ καταγγέλλει γενικώς τον καπιταλισμό, αρνούμενο να κατονομάσει συμφέροντα (δεν λέει, λόγου χάρη, «ο Μπόμπολας θέλει να μετατρέψει σε σκουπιδότοπο την Κερατέα και η κυβέρνηση του παραχωρεί επί τούτου τα ΜΑΤ»). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, μπήκε στον πάγο από τη διεύθυνση του καναλιού (άνκορμαν του οποίου, σημειωτέον κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ...), καθώς κατήγγειλε με ονοματεπώνυμο τους ιδιοκτήτες καναλιών ως μέλη της εγχώριας διαπλοκής.

Αβάσιμο, τέλος, είναι και το επιχείρημα-αντιπερισπασμός του Mega, ότι δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην καλείται από το κανάλι, αλλά οι δηλώσεις του και οι ανακοινώσεις του κόμματος φιλοξενούνται αδιαλείπτως. Ο λόγος προφανής: Η αναμετάδοση δηλώσεων των προέδρων και των δράσεων των κομμάτων επιβάλλεται από τον κώδικα του ΕΣΡ...