Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας



 Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κατερίνη η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ν.Πιερίας. Το "ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ" ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, όπως επίσης και το πεζοδρόμιο και ο δρόμος μπροστά από αυτό. Περίπου 100 άτομα έδωσαν δυναμικό παρόν στην πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία. 
  Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομη εισαγωγή της σ.Γνωσούλας Χαϊλατζίδου, η αποία στη συνέχεια παρουσίασε και τα βιογραφικά των υποψηφίων. Η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη μίλησε για όλη την πολιτική κατάσταση,
τη στάση και την απάντηση της Αριστεράς στα κρίσιμα προβλήματα του λαού μας. Η μάχη δεν τελειώνει με τις εκλογές, δεν τελειώνει στις εκλογές αλλά συνεχίζεται, μέχρι την πλήρη ανατροπή των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, μέχρι την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, του σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία, όπως υποστήριξε η Ηρώ Διώτη.
  Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες.
  Η Γιώτα Γκόρτσου-Ραπτοπούλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συσπείρωσης του χώρου της κεντροαριστεράς στο Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο  του ΣΥΡΙΖΑ, και τη συμμετοχή των άνεργων γυναικών σε γυναικείους συνεταιρισμούς.
  Η Βικτωρία Γραβάνη μίλησε για τις δύσκολες περιόδους του ενωτικού μας σχήματος, για την ενδυνάμωση του χώρου μέσα από τις δυσκολίες και τη συσπείρωση στο ΣΥΡΙΖΑ ανένταχτων αγβνιστών,-τριών της Αριστεράς και των κινημάτων.
  Ο Γρηγόρης Ζάννας περιέγραψε τη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, όπως τη βιώνει μέσω των συναναστροφών του στο φαρμακείο του, καθώς και τις δυσκολίες του βαλλομενου επαγγέλματος του φαρμακοποιού.
  Ο Αντώνης Μάντζιος μίλησε για τις εμπειρίες του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, για τα προβλήματα των δήμων και για την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
  Η Μπέττυ Σκούφα υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στα πράγματα του τόπου μας, του δημοκρατικού ελέγχου, μίλησε για την τιμή που της έγινε να επιλεγεί ως υποψήφια, καθώς και για τα καθημερινά προβλήματα μιας άνεργης πτυχιούχου με παιδί.
  Η Μαρία Τοπαλίδου τόνισε την επιτακτικότητα στήριξης των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης όπως τα Κοινωνικά Ιατρεία, και μέσω αυτών της αλληλεγγύης ως γενικής πολιτικής στάσης, καθώς και της συνεισφοράς του χώρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε αυτές τις δομές.
  Σε σύντομο χαιρετισμό του ο σ.Στέλιος Καστόρηςαναφέρθηκε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην Πιερία και στην πιθανότητα εκλογής βουλευτή στο νομό μας. (Να θυμίσουμε ότι τελευταία φορά η Αριστερά εξέλεξε βουλευτή στην Πιερία το 1958 με την ΕΔΑ.)
  Το μήνυμα δόθηκε, ο λαός θέλει την Ανατροπή και θα αγωνιστεί για αυτή. Στις 6 του Μάη ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους, για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά, για ελπίδα για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και των δικαιωμάτων του.  
  ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ - ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ !