Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ατόπημα του Προέδρου των Ηπειρωτών και εμπλοκή του υπέρ υποψηφίας της Ν.Δ.

Στη χθεσινή εκδήλωση στην Εκάβη.
Από κοντά και η κ. Αντιπεριφερειάρχης.
Πιο συγκεκριμένα   στη χθεσινή εκδήλωση στην Εκάβη, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου,  ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Ηπειρωτών αναφέρθηκε  στην  παρουσία  της συζύγου του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού ε ως μη όφειλε  και προχώρησε αναγγέλλοντας και την υποψηφιότητά της  στις ερχόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. 
        Δεν γνωρίζουμε και δεν οφείλουμε να γνωρίζουμε τα κίνητρα του κ. Προέδρου, αν δηλαδή είναι συναδελφική υποχρέωση, κομματική Αλληλεγγύη, η ανταπόδοση  λόγω της συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στον οποίο προεδρεύει ο σύζυγος εμπλέκοντας όμως στην περίπτωση αυτή και τον Δήμο.
      Σε κάθε περίπτωση όμως οι εκδηλώσεις των Συλλόγων προεκλογικά δεν μπορεί να γίνονται χώρος για την παρουσίαση υποψηφίων και μάλιστα των υποψηφίων μόνο του φίλου κόμματος.  Το ίδιο το καταστατικό, ο σεβασμός τόσο προς τα μέλη του Συλλόγου αλλά και προς τους προσκεκλημένους,  επιβάλλει την μη ανάμιξη στις κομματικές προεκλογικές εκδηλώσεις. Πόσο μάλλον όταν στην αίθουσα μπορεί να υπάρχουν και υπήρξαν και άλλοι υποψήφιοι  η υποψηφιότητα των οποίων αποσιωπάται προς δόξα του κομματικού καπελώματος.
Την ίδια ακριβώς στάση  επέλεξε και η κ Αντιπεριφερειάρχης  αναγγέλλοντας  και αυτή στον χαιρετισμό της , την υποψηφιότητα της συζύγου με την σημαία της Ν.Δ., αποδεικνύοντας την κομματική αλληλεγγύη αλλά και το άξιον της προτίμησης που επέδειξε σε αυτήν επιλέγοντάς την ως αντιπεριφερειάρχη ο έκπτωτος σήμερα Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Έτσι η εκδήλωση με τα Πολυφωνικά Τραγούδια από την Άνω Δρόπολη της Β. Πιερίας ξεκίνησε με τον κομματικό μονόλογο της Ν.Δ.  δείχνοντάς μας τα στελέχη της τι μέλει γενέσθαι αν γίνει και κυβέρνηση και μάλιστα  με λυμένα τα χέρια.
Ανταμοιβή στην εκδήλωση ήταν η πανδαισία μουσικής χρωμάτων και μνήμης από τη Άνω Δρόπολη,  το ταίριασμα των δροσερών κοριτσιών στο χορό με τα σκαμμένα  και με αδρά χαρακτηριστικά πρόσωπα των γυναικών που τραγούδησαν  πολυφωνικά τραγούδια σκάβοντας βαθιά τις μνήμες και τις θύμισες.  
Αντώνης  Δ.  Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης