Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επίσκεψη στη Λαϊκή Μακρυγιάλου και στο κέντρο συντήρησης αρχαιολογικών ευρημάτων

ΣΥΡΙΖΑ –ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  ΠΙΕΡΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προεκλογική δραστηριότητα

                 Επίσκεψη στην λαϊκή αγορά του Μακρύγιαλου έκαναν οι υποψήφιοι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  Αντώνης Μάντζιος και Μαρία Τοπαλίδου.
Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν τόσο με τους παραγωγούς και τους όσο πωλητές της λαϊκής  όσο και με τους  πελάτες  για  την μείωση των εισοδημάτων, την αύξηση των φόρων, την υψηλά ανεργία στην περιοχή. Εκ μέρους των υποψηφίων βουλευτών εκφράστηκε  η ανάγκη νε βρεθεί μια Αριστερή διέξοδος στην κρίση της χώρας με την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναδειχθεί  από τις εκλογές μιας κυβέρνησης της Αριστεράς που μαζί με το λαό θα πει όχι στα μνημόνια τους εφαρμοστικούς νόμους  και θα δώσει  βάρος στην προστασία του λαϊκού εισοδήματος και την οικονομική ανάπτυξη.
Στη συνέχεια οι υποψήφιοι  
βουλευτές επισκέφθηκαν το κέντρο συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων Βόρειας Πιερίας όπου ενημερώθηκαν από τον καθηγητή Αρχαιολόγο κ. Μπέσιο για τις πρόσφατες ανασκαφές στην Μεθώνη, την μεγάλη αρχαιολογική σημασία των ευρημάτων στον Μακρύγιαλο,  την Μεθώνη και την ευρύτερη περιοχή, για το Αρχαιολογικό Μουσείο που μπήκε στο ΕΣΠΑ αλλά και για την αξιόλογη εργασία που γίνεται στο κέντρο για την συντήρηση των αρχαιολογικών ευρημάτων.
     Εκ μέρους των υποψηφίων βουλευτών εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση τους στον αγώνα για να μην μεταφερθεί η εφορεία αρχαιοτήτων από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη , ευχαρίστησαν  τον κ. Μπέσιο και τους εργαζόμενους εκεί για το σπουδαίο έργο τους,   εκτιμώντας ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής, το περιβάλλον της Πιερίας  με τον  Όλυμπο, τα Πιερία  και τις  μεγάλες ακτές της σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση αλλά και την γειτνίαση με το μητροπολιτικό κέντρο της Κατερίνης αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ανάπτυξη όλης της Πιερίας.
Παραπέρα εκτίμησαν ότι  η μεταφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων έρχεται να διευκολύνει τα ανομολόγητα σχέδια για την Αξιοποίηση του Ολύμπου και όλης της Πιερίας σε βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της αρχαιολογικής σημασίας της περιοχής , γεγονός που επιβάλλει την συσπείρωση και τον αγώνα όλων ειδικά τώρα που με το μνημόνιο μπορεί όλος ο φυσικός  πλούτος της Πιερίας να περιέλθει στους δανειστές μας  με ευθύνη και υπογραφή της  τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ.  και ΛΑ.Ο.Σ.