Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο: Επικεφαλής ο Μανόλης Γλέζος

Παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και τα βιογραφικά των υποψηφίων.

Γλέζος Μανόλης:
Φωτίου Θεανώ: Πανεπιστημιακός, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του ΕΜΠ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Υπήρξε από τις πρωτεργάτριες του πανεπιστημιακού κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια. Αγωνίζεται για ένα δημόσιο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο
Τσουκαλάς Δημήτρης: Πρ. πρόεδρος ΟΤΟΕ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, γραμματέας ΠΑΣΚΕ τραπεζικών επί σειρά ετών, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, μέλος της γραμματείας της Ενωτικής Κίνησης.
Παπαδημητρίου Μάνια: Γεννήθηκε στην Αθήνα και Σπούδασε στο Αρχ. Τμήμα του Παν/μίου Αθηνών και στη Δρ. Σχολή του Θ.Τ. Καρόλου Κουν. Δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΗ (2008-2010). Και τώρα αναπληρωματικό με την παράταξη που υποστήριξε ο ΣΥΝ. Είναι μέλος της Πρωτοβουλίας: Ένα καράβι για τη Γάζα. Και μέλος της κίνησης: Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο, και Μαζί ενάντια στη βαρβαρότητα. Έχει κατέβει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ άλλες δύο φορές: Εθνικές εκλογές 2004 και στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Πάντοτε σε θέσεις συμβολικές και σε στιγμές που είχε κανείς την εντύπωση πως η συμμετοχή του σε μια πολιτική παράταξη θα μπορούσε να σημάνει κάποιου τύπου έκκληση για την ενότητα της Αριστεράς που γι' αυτή είναι πάντοτε το ένα και κυρίαρχο ζητούμενο.
Κυπραίος Μανώλης: Γεννήθηκε το 1968. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1993. Έχει καλύψει δημοσιογραφικά τους μεγαλύτερους πολέμους, Κόσοβο, Παλαιστίνη, Απχαζία, Ιράκ, Νιγηρία. Έχει πάρει συνεντεύξεις από πολλές προσωπικότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και ηλεκτρονικά μέσα. Έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Στις 15 Ιουνίου 2011 δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, η οποία, παρά το γεγονός ότι γνώριζε την επαγγελματική του ιδιότητα, εκτόξευσε στην είσοδο στοάς χειροβομβίδα κρότου - λάμψης, με αποτέλεσμα ο Μανώλης Κυπραίος να μείνει ανάπηρος, με ολική κώφωση και απώλεια ευστάθειας.
Καμτσίδου Ιφιγένεια: Είναι επ. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο, Συνταγματικές Ελευθερίες, Συγκριτικό Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτειολογία σε προπτυχιακό επίπεδο και Συνταγματικό Δίκαιο και Συνταγματική Ιστορία σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα κινούνται στον χώρο του Συνταγματικού Δικαίου, των Συνταγματικών ελευθεριών και της Γενικής θεωρίας του δικαίου και του κράτους.
Κουβελάκης Ευστάθιος: Διδάκτωρ φιλοσοφίας Παν/μιου Παρισιού, καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο King's College του Παν/μιου του Λονδίνου. Γνωστός για τις ριζοσπαστικές του θέσεις για την κρίση, τον καπιταλισμό και την Ευρώπη και για το εκδοτικό του έργο και τα βιβλία του, που κυκλοφορούν σε οκτώ γλώσσες. Συνεργάτης του Σλαβοϊ Ζίζεκ, του Τόνι Νέγκρι και του Έντουαρντ Σαίντ. Ενταγμένος στο αριστερό κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια, ως μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και κατόπιν του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Σπανού Δέσποινα: Δημόσια υπάλληλος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και από νεαρή ηλικία συμμετέχει στα κινήματα και κυρίως στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Ασχολείται με τα θέματα ισότητας, τα ασφαλιστικά και υπόλοιπα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Σβίγκου Ουρανία (Ράνια): Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 30 ετών. Είναι Υποψήφια Διδάκτορας στην Κοινωνιολογίας της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ και στο Κέντρο Κοινωνιολογικών και Πολιτικών Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, με αντικείμενο τις δημόσιες επιχειρήσεις. Ενταγμένη από το 2000 στη Νεολαία Συνασπισμού, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης, καθώς και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, καθώς και του Γραφείου Τύπου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.
Σακέτας Σπύρος: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δικηγόρος. Ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα και έχει υποστεί διώξεις γι’ αυτή τη δράση του. Από τη μεταπολίτευση τοποθετήθηκε μαχητικά με τις δυνάμεις της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Βαΐου Ντίνα: H Ντίνα Βαΐου είναι καθηγήτρια του Ε. Μ. Πολυτεχνείου, όπου διδάσκει πολεοδομία και σπουδές φύλου. Ασχολείται ιδιαίτερα με τις χωρο-κοινωνικές ανισότητες στην πόλη της Αθήνας, τις άτυπες δραστηριότητες και τις διαδικασίες εγκατάστασης και ένταξης των μεταναστών και μεταναστριών στην πόλη. Ήταν μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και του ΚΚΕ Εσωτερικού Α-Α και, μετέπειτα, ανένταχτη. Συμμετείχε ιδιαίτερα στις προσπάθειες ανάπτυξης φεμινιστικού προβληματισμού και πρακτικών ισότητας ως καταστατικό στοιχείο της φυσιογνωμίας της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι μέλος της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.
Σταυρόπουλος Στάθης: Σκιτσογράφος - σχολιαστής. Έχει μακρά θητεία στην Αριστερά και έχει ταυτιστεί με τη διαδρομή και τις αναζητήσεις της από τη χούντα μέχρι σήμερα.