Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Λίστες ΚΚΕ: "Καραμπόλες"

 
Αυγή: 18/04/2012
Αναγκαστικά ανανεωμένη και με “έτοιμες” τις νέες εσωκομματικές ισορροπίες θα είναι η επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καθώς για διάφορους λόγους στην επόμενη Βουλή δεν θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 4 βουλευτές από την απερχόμενη ΚΟ.

Ο Θ. Παφίλης πρώτος στο Επικρατείας
Στο πλαίσιο αυτό δεν θα εκλεγούν οι νυν βουλευτές Αντώνης Σκυλλάκος (το 2009 μετακινήθηκε από τη Β' Αθηνών στην Λάρισα, όπου εξελέγη, και τώρα τοποθετήθηκε προτελευταίος στο Επικρατείας...), Βέρα Νικολαΐδου (από τη Β' Πειραιά, την έστειλαν σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας), Γιάννης Πρωτούλης (ο πρ. γραμματέας της ΚΝΕ από τη Β' Αθηνών εστάλη σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας), Γιώργος Σκοπελίτης (δεν είναι καν υποψήφιος στη Λέσβο). Επίσης “μετακινούνται” σε “άγονη” εκλογική περιφέρεια οι Σοφία Καλαντίδου (πάει στο Κιλκίς από την Α' Θεσσαλονίκης) και Κώστας Καζάκος (από το Επικρατείας στην Ηλεία).
Για τις ανάγκες των νέων ισορροπιών μετακινήθηκαν οι: Θανάσης Παφίλης (από την Α' Αθηνών, πάει πρώτος στο Επικρατείας), Γιώργος Μαυρίκος (από τη Β' Αθηνών στην Α' Αθηνών), Διαμάντω Μανωλάκου (από την Α' Πειραιά, στέλνεται στη Β' Πειραιά).
Η Αλέκα Παπαρήγα θα είναι υποψήφια στη Β' Αθηνών και την Α' Θεσσαλονίκης, ενώ τις πρώτες θέσεις στο Επικρατείας καταλαμβάνουν: Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Μαργαρίτης (ιστορικός, καθηγητής ΑΠΘ), Θόδωρος Χιόνης (γραμματέας ΚΝΕ) και την τελευταία ο Νίκος Σοφιανός.
Το ίδιο το ΚΚΕ επισημαίνει ότι στα ψηφοδέλτιά του υπάρχει ανανέωση κατά 50% (από τους 424 υποψήφιους οι 212 συμμετέχουν για πρώτη φορά), οι γυναίκες υποψήφιοι είναι 150 (πάνω από την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση του 1/3), οι περισσότεροι υποψήφιοι (35,3%) είναι 25-39 ετών, ενώ η μεγάλη πλειονότητα των υποψηφίων είναι κάτω από 60 ετών.