Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Μια ολόκληρη γειτονιά προσπαθεί να σταματήσει την έξωση μητέρας με 5 παιδιά




Μια ολόκληρη γειτονιά στάθηκε μπροστά από το σπίτι μιας μητέρας πέντε παιδιών για να μην της κάνουν έξωση, στο Μπρίστολ της Βρετανίας.

Η 39χρονη Νίμο Αμπντουλάχι, μητέρα πέντε παιδιών ειδοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο ζει τα τελευταία 12 χρόνια ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι καθώς της γίνεται έξωση. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε να τη διώξει καθώς παραπονέθηκε για την υγρασία και τα βρόμικα χαλιά του σπιτιού. Καταγγέλλει επίσης ότι κάθε φορά που έκανε παράπονα εκείνος την απειλούσε ότι θα της φέρει την αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης από την πλευρά του αρνείται τις κατηγορίες αυτές και υποστηρίζει ότι η οικογένεια του χρωστούσε ενοίκια.

Την ώρα πάντως που οι δικαστικοί επιμελητέςεμφανίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας το πρωί της περασμένης Τρίτης ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ανθρώπινο τείχος από γείτονες που είχαν αποκλείσει το σπίτι για να αποτρέψουν την έξωση της Νίμο και των παιδιών της.





Οι γείτονες δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν να γίνει αυτή η έξωση καθώς η οικογένεια αποτελεί «μέρος της κοινότητάς μας».

Η Τζένι Ρος της οργάνωσης Acorn για τα δικαιώματα των ενοικιαστών δήλωσε: «Δεν ανεχόμαστε να φέρονται έτσι στους ανθρώπους της κοινότητάς μας. Είναι μια εκδικητική έξωση. Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες κατοικίας».

«Αυτός ο ιδιοκτήτης και όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτή την γειτονιά που δεν θα ανεχτούν κάτι τέτοιο. Μένουμε στο δρόμο αυτό και είμαστε μια ενωμένη κοινότητα. Είναι θαυμάσιο το πόσοι άνθρωποι εμφανίστηκαν» πρόσθεσε.

Η Daily Mail αναφέρει ότι, δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της γειτονιάς η έξωση προχώρησε. Η Νίμο και τα παιδιά της προς το παρόν βρίσκονται σε ειδικό κατάλυμα προστασίας αστέγων.

Η ίδια η Νίμο πάντως δήλωσε συγκινημένη από το ενδιαφέρον των γειτόνων της: «Σοκαρίστηκα. Είχα μεγάλη υποστήριξη από την οργάνωση και μετά είδα τους γείτονές μου έξω από το σπίτι να με υπερασπίζονται. Ήταν υπέροχο».

Αυτό ήταν το σπίτι:





tvxs