Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Δίωξη κατά του ελεγκτή που εγκλώβισε κοπέλα χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ




Δικογραφία για «παράνομη κατακράτηση» σχηματίζεται από την Αστυνομία για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την περασμένη Πέμπτη σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτήριων, όταν νεαρή κοπέλα -που φέρεται να μην είχε ακυρώσει εισιτήριο- εγκλωβίστηκε από υπαλλήλους του Οργανισμού στο εσωτερικό του οχήματος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, Φωτεινή Κρεωνίδου, έδωσε προφορική εντολή στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα να σχηματιστεί δικογραφία για το περιστατικό, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου και είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του Διαδικτύου.

Στο οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζεται η κοπέλα να φωνάζει, προσπαθώντας να βγει από το παράθυρο, την ίδια ώρα που ελεγκτής του ΟΑΣΘ την κρατάει από το πόδι, δεχόμενος κάποια στιγμή κλωτσιά από τη νεαρή. Όλα εκτυλίχθηκαν στον τερματικό σταθμό της Χαριλάου με ακινητοποιημένο το λεωφορείο. Το επεισόδιο έληξε τελικά, όταν κλήθηκε στο σημείο η Αστυνομία.

Ανάλογο επεισόδιο καταγγέλθηκε από 39χρονη, μητέρα δυο παιδιών, ένα 24ωρο αργότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ελεγκτής ζήτησε τα στοιχεία της με το πρόσχημα, όπως υποστηρίζει, ότι ακύρωσε το εισιτήριο μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του. Ακολούθησε ένταση, ενώ οι δύο πλευρές κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, όπου κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

http://www.topontiki.gr/article/184065/dioxi-kata-toy-elegkti-poy-egklovise-kopela-horis-eisitirio-se-leoforeio-toy-oasth