Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Χρήστος Κάτσικας: Ο Αμβρόσιος χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες Λόγω... «του απαίδευτου υπουργού α-παιδείας Νίκου Φίλη»



Πένθιμα θα χτυπούν αύριο οι καμπάνες στο Αίγιο, από τις 11 έως τις 11.30 το πρωί, με απόφαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Στην απόφασή του, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εκφράζει «την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας και του λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη, να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας διά των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας».

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική».

Σε άρθρο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του με τίτλο "Για τον -δυστυχώς- απαίδευτο υπουργό α-παιδείας Νίκο Φίλη" ο Αμβρόσιος σημειώνει "Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία μας διώκονται στην ....κοιτίδα τους! Ελληνισμός καί Ορθοδοξία, μαζί τους δε και η Εκκλησία της Ελλάδος, τελούν υπό διωγμόν! Ταπεινώνονται συνεχώς! Πρωταγωνιστής, ένας ταλαίπωρος άνθρωπος, κατά γενικήν πλέον ομολογία και ελλειμματικής εκπαίδευσης και άνευ παιδείας, εμπαθής προς κάθε τι Ανώτερο, Ιερό και Όσιο, που κάνει την ψυχή των Ελλήνων να πάλλεται. Απόφοιτος Λυκείου, μη απόφοιτος Πανεπιστημίου, ο κ.Φίλης από το θώκο του Υπουργείου Παιδείας, ασκεί το «Υπούργημα» (δηλαδή τελεί «υπουργός=τελεί υπό το –δημόσιον- έργον» άρα και έλεγχον) της χάραξης στρατηγικής για την παιδεία, η οποία «αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ΗΘΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, επαγγελματική και φυσική αγωγή ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ τους..» άρθρο 16 του Συντάγματος των Ελλήνων!"

Και συνεχίζει...ακάθεκτος: "Τονίζουμε δε ότι εκτός της ρήσεως των σοφών Αρχαίων προγόνων μας, που ο κ. Φίλης έχει απαξιώσει, «μηδέν άγαν» υπάρχει και το «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον». Κύριε Υπουργέ, ασφαλώς, ένεκα της απαξίωσής σας προς τις …μη κομματικά παραταξιακές ντιρεκτίβες, πλην όμως σαφείς καταβολές των «μετεχόντων της Ελληνικής Παιδείας», δεν κατανοείτε τα λόγια αυτά. Παρακαλέστε, λοιπόν, κάποιον πτυχιούχο Πανεπιστημιακής Σχολής να σας ερμηνεύση τα χωρία αυτά."
Κηρύγματα αγιοσύνης

Όσοι, βέβαια, παρακολουθούν τα κηρύγματα αλλά και τα γραπτά του Αμβρόσιου δεν εκπλήσσονται, καθώς ο Μητροπολίτης μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες κατάρες.

Για παράδειγμα πριν λίγους μήνες ο Αμβρόσιος μιλώντας στους πιστούς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής κραύγαζε: «Να σαπίσει το χέρι του υπουργού Παιδείας αν υπογράψει διάταγμα για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και να γίνει πέτρα, που θα τρυπήσει το στομάχι αυτών που θα φάνε κρέας».

Το Μάρτιο που μας πέρασε με αφορμή το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, είχαμε νέο ξέσπασμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Με βαρείς χαρακτηρισμούς στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Αμβρόσιος έγραψε:

«Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον ανιστόρητος! Φαίνεται, ότι είναι και… αγράμματος! Άρα ακατάλληλος, για να μη είπω επικίνδυνος, για τον τομέα της Παιδείας... Αγωνίζεται για να ξερριζώση τόσο την πρός τον Θεό πίστη, όσο και την εθνική συνείδηση από τις καρδιές της μαθητιώσης νεολαίας». Και συνέχισε ακάθεκτος: «Κύριε Υπουργέ, είσθε ανάξιος για τη θέση αυτή. Σας καλώ να παραιτηθήτε! Ξαναγυρίστε στη θέση σας ως Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και απ΄ εκεί να πολεμάτε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα»!

Τον Ιούνιο του 2015 ο Μητροπολίτης μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ενημερώνει το Νίκο Φίλη ότι "η αθεΐα κρίθηκε στο Παραπέτασμα" και τον καλεί να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά του και να "εξέλθει από το σκοτάδι της άγνοιας"=

Ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης

Στα 78 του χρόνια ο Αμβρόσιος (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1938), ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης, βρήκε την ευκαιρία να υμνήσει τη Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. Να τους νουθετήσει, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα». Να ψέξει τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που στηλίτευσε την εγκληματική δράση των νοσταλγών του χιτλερισμού.

Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. Άλλωστε, όπως έχει αποκαλυφθεί, οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, στη διάρκεια της δικτατορίας (υπηρέτησε επί μία δεκαετία ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος).

http://www.efsyn.gr/arthro/o-amvrosios-htypaei-penthima-tis-kampanes