Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα μοναδικό βίντεο: «Οι περιπέτειες των γλυπτών του Παρθενώνα»

Οι «περιπέτειες των Γλυπτών του Παρθενώνα» σε ένα μοναδικό βίντεο  - Κεντρική ΕικόναΈνα μοναδικό βίντεο που δείχνει τις «Περιπέτειες των Γλυπτών του Παρθενώνα» ανέβασε στην ιστοσελίδα της στο Facebook το «Greece High Definition» και παρουσίαζει την ιστορία των γλυπτών.


Στο βίντεο, διάρκειας 50 δευτερολέπτων παρουσιάζεται η ιστορία των γλυπτών από την βίαιη απομάκρυνσή τους από τον Παρθενώνα και δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εντωμεταξύ, το Σαββατοκύριακο, διοργανώνεται στο Μουσείο της Ακρόπολης, διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Τα γλυπτά του Παρθενώνος: 200 χρόνια από την ιδιοποίησή τους από το Βρετανικό Μουσείο». Στο συνέδριο, το οποίο τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, αναστηλωτές - μηχανικοί και έγκριτοι νομικοί, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των νεώτερων ερευνών και των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Στο συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι από 14 Εθνικές Επιτροπές χωρών που υποστηρίζουν την επιστροφή των γλυπτών την Ελλάδα. Στις επιστημονικές παρουσιάσεις συγκαταλέγονται στοιχεία από τα αρχεία του Έλγιν, για το ναυάγιο του Μέντορα και από τα Οθωμανικά Αρχεία της Κωνσταντινουπόλεως.