Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μητροπολίτης διαψεύδει τις πληροφορίες για καταστροφές στα κτίρια της Μονής Πέτρας Ολύμπου δήθεν από τους πρόσφυγες. Τι έχουν να πουν τώρα οι επαγγελματίες κινδυνολόγοι!




Για μεγάλες καταστροφές στα κτίρια της ιστορικής Μονής Πέτρας Ολύμπου από τους πρόσφυγες έκαναν λόγο, με σχετικές επιστολές στα blogs κάποιοι επαγγελματίες κινδυνολόγοι προσπαθώντας να ποτίσουν με το δηλητήριο της ξενοφοβίας της πολίτες της Πιερίας αξιοποιώντας και την αργία του Σαββατοκύριακου.
Τους διαψεύδει όμως σήμερα σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα ο ίδιος ο Μητροπολίτης λέγοντας μεταξύ άλλων!
«Από τις πληροφορίες που έχω, από συνεργάτες μου που πήγαν στο χώρο, πρόκειται για αποκεράμωση σε παλαιό κτίριο. Όπως ενημερώθηκα οι παρεμβάσεις έγιναν ύστερα από εντολή του στρατού, γιατί εγκυμονούσε ο κίνδυνος λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου κτιρίου, να πέσουν κεραμίδια προκαλώντας κάποιο ατύχημα.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν έδωσαν κάποιο δικαίωμα μέχρι τώρα. Πρόκειται για μια φυλή φιλήσυχων ανθρώπων η οποία έχει υποστεί διώξεις από φανατικούς μουσουλμάνους. Γενικά πρόκειται για αξιοπρεπείς, ευγενικούς και πολιτισμένους ανθρώπους".

http://www.eptanews.gr/index.php/epikairotita/14310-akatallili-gia-ti-filoksenia-talaiporimenon-filisyxon-anthropon


Ας είμαστε λοιπόν όλοι πιο προσεκτικοί στις καταγγελίες κάποιων ανωνύμων που τα έχουν βάλλει με τους πρόσφυγες και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τους βοηθήσουμε με την αλληλεγγύη μας για όσο διάστημα παραμείνουν στη χώρα μας και παράλληλα ας διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης τους. ειδικά τώρα που το κρύο στην Πέτρα αρχίζει να γίνεται δριμύ.