Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: «Σαφέστατα ισχύει» το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ (Video)

Οι δημότες πλήρωσαν τα σπασμένα του Δημάρχου Ωραιοκάστρου!
Έκθετος ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότση, καθώς επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ το πρωί στο ΣΚΑΙ λέγοντας «σαφέστατα ισχύει» και κάτω από το βάρος της καταδικαστικής απόφασης εις βάρος του που πλήρωσαν οι δημότες Ωραιοκάστρου προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τη Ν.Δ.
 
Υποστήριξε ότι ταλαιπωρείται για μια παλαιότερη «ατυχή και παρανοημένη δήλωση», αλλά όπως θα διαβάσετε αναλυτικά στο ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ πρόκειται για καταδικαστική απόφαση εις βάρος του επειδή δεν ήθελε να δεχθεί στο δήμο του άσυλο ψυχικά ασθενών.

Παρόλο που ο ίδιος ο δήμαρχος αποκήρυξε δημόσια ότι ανήκει στο χώρο της δεξιάς παράταξης δεν πείθει, τη στιγμή που τρεις βουλευτές της Ν.Δ. επισκέφθηκαν το Ωραιόκαστρο με την ευκαιρία της ΔΕΘ όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.
«Σε αποστολή από τον αρχηγό» οι κ. Βορίδης και Κυριακίδης δηλώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου


«Σε αποστολή από τον αρχηγό» ήταν σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γαβότση οι βουλευτές της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη που κράτησε αποστάσεις και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ποιος συναντήθηκε με ποιον.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ συνέφαγαν μαζί του οι βουλευτές της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Κυριαζίδης σύμφωνα και με δημοσίευμα της ιστοσελίδαςpolitesoraiokastrou.gr. Οικοδεσπότης ο πολιτευτής της Ν.Δ. Παντελής Τσακίρης.

Η συνάντηση αυτή παρείχε πολιτική κάλυψη στις ρατσιστικές δηλώσεις του κ. Γαβότση την ίδια ώρα που επίσημα ο Κ. Μητσοτάκης καταδίκαζε τις ρατσιστικές δηλώσεις του δημάρχου απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπους στη ΔΕΘ.

Να σημειωθεί ότι η Ν.Δ. με μεγάλη καθυστέρηση εξέδωσε μια ανακοίνωση που προσπαθούσε να ισορροπήσει τα ασυμβίβαστα υποστηρίζοντας μεν ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο χωρίς να καταδικάζουν όμως τις δηλώσεις του δημάρχου.


Ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα ανεβάζοντας tweet με φωτογραφία του από το Ωραιόκαστρο σημειώνοντας: «"στο Ωραίοκαστρο συζητώντας για το προσφυγικό. Εδώ που απαξιεί να πατήσει Υπουργός του Σύριζα".

Απόλυτη διφορούμενη η στάση της Ν.Δ. επίσημη και ανεπίσημη, εμμένει να μην καταδικάζει τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου τη στιγμή που αποδεδειγμένα έχει καταδικαστεί κατά το παρελθόν για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ταυτόχρονα ο κ. Γαβότσης είναι έκθετος για διασπάθιση δημοσίου χρήματος καθώς για την «καταδίκη» του με το ποσό των 228.000 ευρώ, επιβαρύνθηκαν ποιος άλλος;

Οι δημότες Ωραιοκάστρου.

Κατ. Μπρέγιαννη - εφημ. Αυγή