Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν αντέχεται άλλο... ο Αμβρόσιος!

Το φυλλάδιο

Φυλλάδιο με τη φωτογραφία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη και κατάπτυστα σχόλια - μεταξύ των οποίων η φράση «παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον», δηλαδή, «το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου» - μοίρασε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.
Μάλιστα, το εν λόγω φυλλάδιο κυκλοφόρησε και στη Βουλή από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη.

Μιλώντας κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στο φυλλάδιο, που τον απεικονίζει να κοιμάται εντός του κοινοβουλίου και το οποίο φέρει χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον του -μάλιστα, κάτω από τη φωτογραφία του αναγράφεται «Για τον δυστυχώς απαίδευτο υπουργό α-παιδείας Νικ. Φίλη».

Ο Νίκος Φίλης είπε ότι δεν θεωρεί ότι αυτές οι αναφορές θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους ανθρώπους που για κάποιον λόγο είναι υπέρβαροι και κατηγόρησε τον Αμβρόσιο ότι προτρέπει «χρυσαυγίτες» να του επιτεθούν.



Κάλεσε δε την Εκκλησία να επιληφθεί του θέματος των δηλώσεων του Αμβρόσιου, αφού «δεν θίγουν εμένα αλλά την ίδια την Εκκλησία».

Στο φυλλάδιο αυτό ο Αμβρόσιος απευθυνόμενος προς τους πιστούς, χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη «ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειµµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο» και κάνει λογοπαίγνιο, ότι «ο Φίλης δεν είναι... Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι, που έτσι λειτουργεί στον κόρφο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας».


tvxs