Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Γι'αυτό ονομάζεται Μπαρτσελόνα: Οι μικροί της ομάδας σκούπιζαν τα δάκρυα των αντιπάλων τους που μόλις είχαν κερδίσει (Video)






Στην έδρα της Μπάρτσα, το Καμπ Νου, γράφει: Κάτι περισσότερο από ένα απλό κλαμπ, και έχει δίκιο. Δείτε πως μαθαίνουν οι μικροί να συμπεριφέρονται στους αντιπάλους τους.



Η ομάδα των μικρών της Μπαρτσελόνα, παίζει ακριβώς το ίδιο ποδόσφαιρο, ίσως και καλύτερο, με τους μεγάλους. Από τα σπλάχνα της έχουν βγει ο Μέσι, ο Ινιέστα, ο Τσάβι, ο Πικέ, ο Πουγιόλ, παίκτες τεράστιας κλάσης.

Από μικροί στην Μπάρτσα μαθαίνουν όχι μόνο να κερδίζουν κάθε αντίπαλο, αλλά πάνω από όλα να τον σέβονται. Και πολύ περισσότερο να σέβονται τους ηττημένους. Όταν σε μια περιοδεία στην Ιαπωνία οι μικροί (κάτω των 12 ετών) κέρδισαν μια αντίστοιχη ομάδα μικρών την Ομίγια, εκείνοι ξέσπασαν σε κλάματα.

Κυριολεκτικά έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ. Τα 10χρονα, 11χρονα και 12χρονα της Μπαρτσελόνα, αντί να πανηγυρίσουν, έτρεξαν στους αντιπάλους τους. Τους αγκάλιασαν, τους σκούπιζαν τα δάκρυα, τους μιλούσαν. Ο αθλητισμός σε όλο του το μεγαλ
είο.



Το Ποντίκι