Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Βρέθηκαν 6.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη. Το Ποντίκι Web




Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα βρίσκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του κ. Καρατζαφέρη εντοπίστηκαν ήδη περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα της Κυριακής», στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών, έχουν μπει δύο εταιρείες. Ειδικότερα, πρόκειται για την Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000.

Πριν 20 χρόνια, ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε για πρώτη φορά ως νεοεκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής δήλωση "Πόθεν Έσχες". Στον κωδικό "Α1.3" σχετικά με τη "συμμετοχή σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική επιχείρηση", αναφέρονται η City News SA και η Catilina Ltd(όπως ακριβώς αναγράφεται).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που παρουσιάζει και το σχετικό έγγραφο της δήλωσης από το 1994, στις μεταγενέστερες δηλώσεις της περιόδου μετά το 2007, που υπέβαλε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τα ίχνη της Catalina Ltd, χάνονται.

Η μοναδική εταιρική συμμετοχή, που υπάρχει στα "πόθεν έσχες" του κ. Καρατζαφέρη, είναι τη συζύγου του, η οποία εμφανίζεται ως "εταίρος ΕΠΕ" σε επιχείρηση "παροχής υπηρεσιών" με έτος έναρξης το 2000 και κεφάλαιο εισφοράς τα 17.608 ευρώ. Μάλιστα η εταιρεία αυτή εμφανίζεται στη δήλωση του 2011 να πέρασε με γονική παροχή στον γιο του κ. Καρατζαφέρη, ενώ στη δήλωση του 2012 δεν αναφέρεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1994, όταν ο κ. Καρατζαφέρης δήλωνε την Catalina Ltd, δεν ήταν παράνομο ένας πολιτικός να κατέχει υπεράκτια εταιρεία, χωρίς βέβαια αυτό να είναι και ηθικό.

Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε το 2010 όμως, η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες, ισοδυναμεί με έκπτωση από το αξιώμά τους, ενώ απειλούνται με ποινές φυλάκισης 2-5 ετών και χρηματικά πρόστιμα από 10.000 έως 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση του μεριδίου συμμετοχής τους.
Ο κ. Καρατζαφέρης ερευνάται αν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του τις δύο υπεράκτιες εταιρείες και η διαδικασάι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αργότερο ως την προσεχή Τετάρτη, αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε η Επιτροπή να αποφασίσει την παραπομπή ή μη της υπόθεσης (ως προς το σκέλος των "πόθεν έσχες"), στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το Ποντίκι Web
Πηγή: news247.gr