Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Με τη συνοδεία ΜΑΤ ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ναυπλίου ο Σαμαράς






Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν φορείς κατά της ανακήρυξης του Αντώνη Σαμαρά ως επίτιμου δημότη Ναυπλιέων. Η αστυνομία απώθησε με χημικά τους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως «δε σε θέλει ο λαός, πάρτην τρόικα και μπρος».

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να ανακηρύξει ως επίτιμο δημότη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία με δημοτικές παρατάξεις να έχουν καταγγείλει δημόσια την πρωτοβουλία του δήμαρχου Ναυπλίου Δημ. Κωστούρου να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, ως «μικροκομματική». Σημειώνεται ότι το Ναύπλιο είναι η γενέτειρα πόλη της συζύγου του πρωθυπουργού.



Η τελετή της ανακήρυξης και της παράδοσης του «χρυσού κλειδιού» της πόλης στον Αντώνη Σαμαρά έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Κυριακής, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να έχουν προγραμματιστεί επίσης από πολίτες που αντιτίθενται να λαμβάνουν χώρο έξω από το χώρο της τελετής.

Φορείς και ομάδες πρωτοβουλίας από την Αργολίδα είχαν εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση-κάλεσμα στη συγκέντρωση, χαρακτηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά «πρωθυπουργό της φτώχειας και του αυταρχισμού», δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι «ανεπιθύμητος».





Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου:

Την Κυριακή 30/11 η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπλιέων ανακηρύττει τον πρωθυπουργό Σαμαρά σε «επίτιμο δημότη» Ναυπλίου, παραδίδοντάς του το «χρυσό κλειδί» της πόλης.

Η τελετή αυτή, που θα αποτελέσει μέρος των εορτασμών για την άλωση του Παλαμηδίου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα της πλειοψηφίας του αργολικού λαού που υποφέρει από την δυσβάσταχτη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και του αυταρχισμού.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη δουλοπρέπειας και στοιχεία που παραπέμπουν σε βασιλικά καθεστώτα (είναι γνωστή η σχέση του πρωθυπουργού με οικογένεια της τοπικής κοινωνίας) η «σεμνή» αυτή τελετή, που θα κοστίσει 6.000 ευρώ στον δοκιμαζόμενο λαό, παρουσιάζεται από τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Κωστούρο ότι γίνεται για το «καλό της πόλης» και για να «τα έχουμε καλά με τον Σαμαρά.

Στην πραγματικότητα η φιέστα αυτή θα γίνει αφενός για να εμφανιστεί στο πανελλήνιο ότι η κυβέρνηση αυτή χαίρει της υποστήριξης του κόσμου, και αφετέρου για να καλλιεργήσει στον κόσμο της Αργολίδας και του Ναυπλίου τη μοιρολατρία και την υποταγή απέναντι σε αυτούς που του καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον.

Σαν δημότες Ναυπλίου αρνούμαστε να βραβευτεί στο όνομά μας η φτώχεια και η καταπίεση του ελληνικού λαού προκειμένου να εξυπηρετήσουν ορισμένοι τοπικοί παράγοντες του Δήμου τα μικροσυμφέροντά τους!

Αρνούμαστε να τα «έχουμε καλά» με την κυβέρνηση που μας έχει καταδικάσει στην μιζέρια, την ανεργία, τη μετανάστευση!



Στο μεταξύ κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «οι δύσκολες στιγμές για τον ελληνικό λαό δεν θα διαρκέσουν πολύ ακόμα».

«Η μοίρα το θέλησε να είμαι πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Θέλω να ξέρετε ότι σ' αυτές τις δύσκολες, τις σκληρές ώρες που περνάει ο ελληνικός λαός και που δεν θα διαρκέσουν ακόμα πολύ, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες υπάρχει ο άνθρωπος».



Βίντεο - Φωτογραφίες: www.argolikeseidhseis.gr / Studio B&G
tvxs