Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
Αντιμέτωπος ακόμη και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αναμένεται να έρθει ο Θόδωρος Τσουκάτος, άλλοτε «δεξί χέρι» του Κώστα Σημίτη, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση του αναπληρωτή εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος , Γαληνoύ Μπρη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.Ο εισαγγελικός λειτουργός με την πρόταση του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο καταλογίζει στον αποκαλούμενο και ως «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ «άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του Ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου».

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο Θόδωρος Τσουκάτος αποτέλεσε τη "γέφυρα" στη διαδρομή της μίζας από τα "μαύρα" ταμεία της μητρικής SIEMENS μέχρι τους τελικούς αποδέκτες στη χώρα μας προκειμένου να διασφαλιστεί η σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ. Σύμβαση η οποία, όπως υπολογίζεται, ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον κατά 70 εκατ. ευρώ.

Ο Θόδωρος Τσουκάτος φέρεται, δηλαδή, να βοήθησε στο «λάδωμα» για τη σύναψη της αμαρτωλής σύμβασης με δυο εμβάσματα συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων που εκτιμάται ότι κατέληξαν σε… τσέπες υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Η παραπάνω ενέργεια έγινε «στα πλαίσια παροχής χρηματικών ωφελημάτων, που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της εταιρείας ΖΗΜΕΝΣ ΑΕ σε υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ, οι οποίοι την αποδέχθηκαν και τελικώς την έλαβαν...» αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση που αριθμεί 2368 σελίδες.

Η διαδρομή της μίζας

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση το Δεκέμβριο του 1998 διακινήθηκαν από "ύποπτο" λογαριασμό σε τράπεζα της Αυστρίας, δυο εμβάσματα ύψους ενός εκατ. γερμανικών μάρκων τα οποία, κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ολλανδία με δικαιούχο τον επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη.

Ο εισαγγελέας εκτιμά ότι τα στοιχεία του λογαριασμού Πιταούλη, έδωσε στον ισχυρό άνδρα της SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκο, ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος με τη σειρά του τα πήρε από το στενό του φίλο, Στέλιο Βίο "με τον οποίο ο Θ. Τσουκάτος και η σύζυγός του Πόπη Τσουκάτου διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις καθώς την είχε βοηθήσει κατά τον προεκλογικό της αγώνα το 1996, όταν ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών..."

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, το ποσό «έσπασε» σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με συνδικαιούχο ένα κοινό πρόσωπο, τον κατηγορούμενο Γεώργιο Γενναίο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Γ. Γενναίος "απασχολείτο από το έτος 1997, ως προσωπικό γενικών καθηκόντων, στο γραφείο που διατηρούσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ" στη Χαρ. Τρικούπη.

Τα χρήματα αυτά, κατά τον εισαγγελέα, συγκεντρώθηκαν από τους δικαιούχους των λογαριασμών και «παραδόθηκαν από τους Στυλιανό Βίο και Γεώργιο Γενναίο στον Θεόδωρο Τσουκάτο» για να καταλήξουν σε στελέχη – υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ.

www.newsbomb.gr/