Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα μνημονιακή συμφωνία

«Όποια προσπάθεια και αν γίνει εκ μέρους της τρόικας και άλλων κέντρων να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αυτή θα πέσει στο κενό» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας



Η αρνητική στάση του Πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οδήγησαν, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρήσει ως λήξαντα τον σχετικό, μέσω των ΜΜΕ, διάλογο με την κυβέρνηση.



Τέλος στον «μέσω των ΜΜΕ διάλογο με την κυβέρνηση» θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της αρνητικής στάσης του Πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει το κόμμα και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου.

Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Το ρεπορτάζ του Νίκου Παπαδημητρίου για την Αυγή για τη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ:

Μήνυμα προς τρόικα και άλλα κέντρα έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας: «Όποια προσπάθεια και αν γίνει -τόνισε- εκ μέρους της τρόικας και άλλων κέντρων (σ.σ. και εγχώριων προφανώς) να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αυτή θα πέσει στο κενό». Από αρμόδια πηγή διευκρινιζόταν εξάλλου ότι τέτοια απόπειρα δεν έχει γίνει καν. Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας αφού ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της περιοδείας του σε Φλωρεντία και σε Μαδρίτη, υπογραμμίζοντας τα αποτελέσματα που ως τώρα έχουν καταφέρει οι Podemos, γνωστοποίησε ότι την 1η Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Κύπρο, σε μια κρίσιμη περίοδο για το νησί.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τις επικείμενες επισκέψεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου (Γ. Σταθάκης, Γ. Μηλιός) σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο, με τον δεύτερο που είναι άλλωστε μέλος της Π.Γ. και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής να θυμίζει ότι έχουν προσκληθεί σε δεκάδες τέτοιες συναντήσεις από το 2012 και μετά. Η Π.Γ. συμφώνησε με την αρχή της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με ανθρώπους των αγορών, τραπεζών κ.ο.κ., ενώ τα δύο μέλη του οικονομικού επιτελείου ανέλαβαν να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα των επαφών τους αμέσως μετά. Άλλα μέλη της Π.Γ. σημείωναν ότι πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί με το τι λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ιδίως σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέλος, χαιρετίσθηκε η προσπάθεια συνδικάτων και εργαζομένων για τη γενική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, λίγο πριν τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
left.gr/