Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις




Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις. Ειδικότερα η δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Αγορά» καταγράφει προβάδισμα 4,3% για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 4,7 μονάδων.


Στην έρευνα της MRB για την εφημερίδα «Αγορά» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,9% έναντι της ΝΔ που λαμβάνει 19,6% στην πρόθεση ψήφου. Τρίτο κόμμα στη σειρά προτίμησης του εκλογικού σώματος, με βάση τα αποτελέσματα για την πρόθεση ψήφου, αναδεικνύεται το «Ποτάμι» (7,5%).



Ακολουθεί το ΚΚΕ (5%), ενώ αποδυναμωμένο καταγράφεται το ποσοστό της Χρυσής Αυγής (4,9%). Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 4% και οι ΑΝΕΛ οριακά υπερβαίνουν το εκλογικό μέτρο (3,1%). Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 1,4%.

Με την αναγωγή στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 30,6% και η ΝΔ το 25,1%. Το Ποτάμι παραμένει τρίτο κόμμα με 9,6% και ακολουθούν ΚΚΕ 6,4%, Χρυσή Αυγή 6,3%, ΠΑΣΟΚ 5,1% και ΑΝΕΛ 4%.

Η πλειονότητα των ψηφοφόρων πάντως, τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Ποσοστό 60% απαντά «όχι» ή «μάλλον όχι» έναντι ενός 37,8% που λέει «ναι» ή «μάλλον ναι» σε πρόωρες εκλογές.

Προβάδισμα 4,7 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.



Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,3% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 18,6%. Τρίτο έρχεται το Ποτάμι με 5,9% και ακολουθούν ΚΚΕ με 4,4%, ΠΑΣΟΚ με 3,7%, Χρυσή Αυγή με 3,5% και ΑΝΕΛ με 2,8%.



Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή ενώ το 44% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.



Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται καταλληλότερος πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας 34% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 18%. Η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει 35%.
TVXS