Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Απεργιακή συγκέντρωση στήριξης ....της Ελληνικός Χρυσός





Σε συγκέντρωση…. στις Σκουριές (!!!) κάλεσε για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ν. Χαλκιδικής στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ . Συγκεκριμένα στο κάλεσμα του γνωστού για τις σχέσεις του με την Ελληνικός Χρυσός Εργατικού Κέντρου Ν. Χαλκιδικής αναφέρεται: «Στις 27 Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε το Εργατικό Κέντρο Ν. Χαλκιδικής καλεί όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν.Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις Σκουριές Χαλκιδικής μαζί με όλους τους Μεταλλωρύχους». Στο ίδιο μέρος κάλεσε σε συγκέντρωση φυσικά και το σωματείο των μεταλλωρύχων μετατρέποντας την σημερινή μέρα από απεργιακή συγκέντρωση κατά των αφεντικών και της κυβέρνησης σε μία συγκέντρωση υπέρ των αφεντικών τους! Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες εκατοντάδες διαδηλωτές που υπερασπίζονται το δάσος και το μέλλον του τόπου αυτού δέχονταν επί 3,5 ώρες την άγρια καταστολή της αστυνομίας που είχε οχυρωθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας λειτουργώντας για ακόμη μια φορά ως ιδιωτική της σεκιούριτι. Η εταιρεία μετά από ένα τέτοιο συμβολικό δωράκι που της έκανε το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής σίγουρα «πέταξε την σκούφια της» και μπορεί να τους κέρασε και κανά γλυκό ή να τους προσέφερε με δικά της έξοδα και την μεταφορά στο βουνό ….



Από τη μία είναι καταφανώς τραγική η υποστήριξη που δίνει εδώ και καιρό το σωματείο των μεταλλωρύχων στο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές της Χαλκιδικής όπου έχει δημιουργηθεί ένα τερατούργημα (εργοστάσιο εμπλουτισμού) με εκατοντάδες στρέμματα δάσους να έχουν αποψιλωθεί και από την άλλη είναι ακόμη τραγικότερη η στήριξη που δίνει ένα Εργατικό Κέντρο σε μια εταιρεία πηγαίνοντας κόντρα (πέρα από κάθε φαντασία) σε κάθε είδους ταξική, εργατική περιβαλλοντική συνείδηση και πρακτική. Ουσιαστικά το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής αντί να διαδηλώσει σήμερα ενάντια στις εργοδοτικές πρακτικές που έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα σε κατάσταση αθλιότητας εξυμνεί τους εργοδότες και την καταστροφή που πραγματοποιεί η Ελληνικός Χρυσός στο τόπο αυτό.

Βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής προχωρά σε μια τέτοια κίνηση ξεφτίλας. Στις 26 Ιουνίου του 2013 το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής από κοινού με την “Ελληνικός Χρυσός” προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση, ως αντισυνταγματικής(!), της απόφασης της πολεοδομίας για την απαγόρευση των εργασιών εγκατάστασης υποστηρικτικών υποδομών μεταλλουργίας στις Σκουριές. Στην προσφυγή τους τότε τόσο η εταιρεία όσο και το ΕΚΧ παραδέχονταν πως η εταιρεία δεν διέθετε άδεια αλλά υποστήριζαν… πως δεν χρειάζεται καμία άδεια.

Είμαστε περίεργοι να δούμε το σύνθημα στα πανό του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής. Δεν είναι απίθανο να έγραφε πάντως «Κόντρα στον εργοδοτικό μεσαίωνα – Ζήτω η Ελληνικός Χρυσός»…..

Σ.Π.
http://alterthess.gr/