Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σε οριακό σημείο η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού


Νοσηλεύεται στο «Γ.Γεννηματάς»

   
(Φωτογραφία: Eurokinissi )

Αθήνα
Στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» μεταφέρθηκε την Παρασκευή ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια ώστε χρειάζεται σταθερή ιατρική παρακολούθηση.Ο ο καταδικασμένος για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Ν.Ρωμανός έδωσε φέτος πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε σε πανεπιστημιακή σχολή, στην οποία δεν μπορεί να φοιτήσει, καθώς δεν του δίδονται οι εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Ο δικηγόρος του Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«O Nίκος Ρωμανός κρατούμενος και απεργός πείνας από τις 10 Νοεμβρίου δίνει στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς την πιο οδυνηρή μάχη απέναντι στην αναλγησία της κρατικής εξουσίας που τόσο πολέμησε ενάντιά της.

»Με τους παλμούς της καρδιάς του να φτάνουν τους 170, η ανακοπή δυστυχώς είναι αναμενόμενη όπως κάποιοι ψιθυρίζουν, ενώ θα έπρεπε να το φωνάζουν.

»Το κείμενο αυτό δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, δεν θα ζητιανέψει εκφράσεις λύπης και συμπαράστασης. Δεν ταιριάζουν άλλωστε στον χαρακτήρα του Ρωμανού. Είναι διαμαρτυρία και κάλεσμα. Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ' αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: Την ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.

»Στην πολυήμερη και επικίνδυνη απεργία πείνας αντί για δικαίωση ήρθε η σκληρή εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

»Προς τιμήν τους οι θεράποντες γιατροί ασκούν τα καθήκοντά τους με ποιότητα και ευαισθησία κάτω από την εποπτεία και το αμέριστο ενδιαφέρον του Διοικητή του Νοσοκομείου για να τον σώσουν και να τον στηρίξουν στη σκληρή αυτή δοκιμασία του».

Newsroom ΔΟΛ